söndag 13 april 2008

Malmö, Stockholm och Uppsala


Bloggstart!

För första gången har vi en minut över till att skriva om våra äventyr under turnén. Vi befinner oss nu i Uppsala och har njutit av Olles scones med god marmelad. Bilderna till vänster är från vårt gig på ekocaféet och en efterfest på Flogstad. Under vår konsert på Ekocaféet hade vi äran att ha världsartisten gitarristen John Williams i publiken! Vi vill passa på att tacka Klaus för den goda maten och studenterna för den... rosa bålen. Vi tar det från början:



Dagen efter releasen
(torsdag) åkte vi till Malmö. Vi började med att spela in för SVT:s program "Sverige!". Det sänds söndagen den 20/4 kl 18:00 i SVT2. Efter denna intensiva upplevelse åkte vi till Möllan för en obligatorisk falafel. Solen sken och uteserveringarna var smockfulla av glada människor utan konsonanter. Vi genomförde ett gig på Plocke-Pinn. Det var schysst, men en rejäl omställning från releasefesten på Storan. Det är lätt att bli beroende av galna slagverkare, ungdomsorkestrar och konfettibomber. Vi fick också klara oss utan bandet Skilla, som vi skulle dela kvällen med. Dom låg hemma och kräktes i kapp. Vi tillägnade givetvis "Skälmsjukan" till dom. Krya på er Skilla!

I Stockholm ringlade det snokar på lur. Det krävdes en enorm list av Räfven för att inte hamna i trångmål. Dessutom var vi bara 7 stycken som spelade på restaurangen som för övrigt heter Snövit! Sultan glömde trumstockarna i Göteborg och var tvungen att möta upp ett par dagar senare. Efter en del roddande löste sig allting till det bästa och vi kunde till slut torka svetten ur pannan efter att ha spelat 4 st extranummer för mycket.
Dagen därpå tränade Nurmis Sälar vid Medis. Slaktarn försökte hitta tillbaka från Solna och Baron åt tårta på Folkungavägen. Nu avvek även Domarn och 6 st Räfvar for till Uppsala. Ta gärna en titt i reglerna för "Räfvsommar" som finns i nya cd:n. Allt är sant! I efterhand var det nog tur det att vi gigade på sextett eftersom "scenen" var lika stor på Ekocaféet som i studentkorridoren i Flogstad...

I morgon återförenas vi alla 8 för att medverka i Nyhetsmorgon i TV4. Väl mött i tv-rutan kl 05:55!

/Bagarn & Baron

Inga kommentarer: